30 Ocak 2017 Pazartesi

Migren ve tedavi

   Migren teşhisinin konması için nörolog tarafından muayene edilmeniz gerekmektedir. Migren teşhisi konduktan sonra ise, hekimin vereceği atak durumunda kullanacağınız ilaçları içebilirsiniz.
Migren ilaçlarını kafanıza göre kullanmamanız oldukça önemlidir. Doktor size en uygun olan dozajı ve ilacı verecektir ve atak anında kullanmanız durumunda etkisini göreceksinizdir. Bir çok hastanın ağrı durumunda uyuduğu bilinmektedir. Ancak uyumak tek başına çözüm sağlamak çünkü ağrı şiddetliyse uyumak ağrıyı gidermeyecektir.

   Migren tedavisi için gerekli önlemler yapılmazsa şiddetli ağrılar devam edebilir diyebiliriz. Çünkü tedavi edilmezse ilerleyecek olan bir hastalık değildir.

   Ayrıca bazı yiyecek ve içecekler migren ağrılarını tetiklemektedir. Bu nedenle bazı yiyecekleri tüketmemek oldukça önemlidir.Başta bira ve kırmızı şarap olmak üzere alkol migren ağrılarını tetikler. Ayrıca çay, kahve, çikolata, işlenmiş et gibi besinler de ağrılarınızı arttırabilir. Bu nedenle beslenme düzeninize de dikkat etmeniz önemlidir.

   Migreni olanlar acılı besinler ve zencefil gibi bitkiler tükettiğinde ağrılarının hafiflediğini belirtmişlerdir. Koyu yeşil sebzeler, doğal besinler sayesinde bir çok kişinin sağlıklı beslenmesi nedeniyle atakların da azaldığı belirtilmiş olsa da, bilimsel olarak kanıtlanmış bir durum yoktur.

Diş ağrısı ve doğal tedavi

Doğal Diş Beyazlatmak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder